مدینه منوره - پایگاه اطلاع رسانی حج وزیارت؛ شاید یکی از مهمترین بخش های خدمات رسانی به زایران ایرانی ، موضوع سلامت و تغذیه این عزیزان باشد و در همین راستا وعده های غذایی مناسب و بهداشتی در سلامت جسم زایران تاثیرات بسزایی خواهد داشت.
به همین دلیل سازمان حج و زیارت و دست اندرکاران بخش تغذیه و تدارکات به غیر از بحث پخت متمرکز در آشپزخانه های مجهز مدینه و مکه، برنامه هایی را نیز برای آسایش و رفاه زایران ایرانی تدارک دیده اند.
یکی از این برنامه های مهم برای تغذیه زایران ، به خدمات رسانی در مسیر مدینه به مکه(18 کیلومتر بعد از شجره) بازمی گردد.
در ۱۸ کیلومتری بعد از شجره، رستورانی بین راهی با نام المحمدیه یا خمری قرار دارد که محل طبخ و توزیع غذای بین راهی زایران ایرانی در وعده شام محسوب می شود.
زایران ایرانی مدینه قبل که بعد از احرام بستن در شجره و ادای فریضه نماز مغرب و عشا عازم مکه مکرمه می شوند، غذای خود را از این رستوران دریافت کرده و در طول مسیر میل می کنند.
وعده غذایی تهیه شده شامل یک غذای سبک متشکل از ناگت، نان تازه، سیب زمینی و نوشابه است که با فناوری بهداشتی تهیه و توزیع می شود.
محسن اشعریون ناظر توزیع رستوران محمدیه درباره نحوه طبخ این غذا و توزیع آن می گوید: برای تهیه این وعده غذایی با یک پیمانکار قرار داد بسته شده و روزانه این طبخ انجام می گیرد اما در فرآیند ان، تعدادی از اشپزهای آشپزخانه های الذین و الدخیل برای نظارت حضور می یابند.
وی می افزاید : تهیه و توزیع این غذای بین راهی ، زیر نظر نظارت و بهداشت کامل انجام می گیرد چرا که سلامت زایران برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد.
ناظر توزیع غذا در رستوران محمدیه می گوید: این محل فعالیت خود را در روزهای حضور زایران در مدینه منوره آغاز کرده است و این روند با جدیت ادامه می یابد ؛ فعالیت این رستوران در طبخ و توزیع غذا برای زایران ایرانی تا زمان حضور آنها در مدینه و رهسپاری آنها به مکه ادامه می یابد
اشعریون می افزاید: هر روز میانگین ۱۵۰۰ پرس غذا توزیع میشود و رضایتمندی زایران در نحوه و زمان توزیع و کیفیت غذا بسیار حایز اهمیت است.
وی می گوید: تهیه غذا در این رستوران برای وعده شام، مختص زایران ایرانی است که امیدواربم برخی مسایل نیز رفع و رجوع شود.