یکشنبه 04 آذر 1403
EN

خبرگزاری

کاروان سازمان حج و زیارت در عتبات نوروزی

کاروان سازمان حج و زیارت در عتبات نوروزی
رییس سازمان حج وزیارت با اشاره به برنامه ریزی های دقیق برای اعزام زائران عتبات نوروزی گفت: امسال یک هزار و ۷۵۰ کاروان سازمان حج و زیارت در بازه زمانی ۲۴ اسفند تا نهم فروردین عازم عتبات عالیات می شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ آقای علی رضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت در بخش خبری رادیو زیارت در خصوص عتبات نوروزی و بسته های تدارک دیده شده برای زائران اظهار کرد: مردم عزیز و متدین کشورمان علاقه دیرینه و قلبی به زیارت عتبات عالیات دارند بنابراین امسال نیز در بحث عتبات نوروزی برنامه ریزی کاملی از سوی سازمان حج و زیارت انجام گرفت و تغییراتی در بسته های زیارتی صورت پذیرفت؛ در گذشته فقط یک بسته برای زائران عزیز وجود داشت اما امسال با برنامه ریزی های صورت گرفته در سازمان و همچنین کمک شرکت های کارگزاری در استانها و دفاتر ، ۵ بسته زیارتی از ۵ روز تا ۹ روز پیش بینی شد که البته این کفایت نمی کند و بدنبال این هستیم تا از ظرفیت دفاتر کارگزاری استانها بیشتر بهره بگیریم.

 

وی با بیان اینکه بسته های عتبات نوروزی به صورت زمینی و هوایی تدارک دیده شده است،افزود: تلاش های لازم از سوی همکاران برای عدم تفاوت قیمت عتبات نوروزی با قبل از آن انجام گرفت و به نوعی برنامه ریزی انجام شد که افزایش قیمت سفرهای هوایی به کمتر از ۵ درصد و سفرهای زمینی عتبات نوروزی به کمتر از ۳ درصد رسید.

 

رییس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: امسال مشتاقان عتبات نوروزی در یک هزار و ۷۵۰ کاروان سازمان حج و زیارت نام نویسی کردند که به همین سبب روزانه ۴ هزار نفر از هموطنان به صورت هوایی و زمینی عازم عتبات عالیات می شوند؛ اعزام های عتبات نوروزی از ۲۴ اسفند ماه آغاز شده و تا ۹ فروردین ماه نیز ادامه می یابد.

 

رشیدیان افزود: امسال در عتبات نوروزی بیش از ۷۰ هزار نفر از طریق کاروانهای سازمان حج و زیارت عازم عتبات عالیات می شوند که البته بنا داریم برای سالهای آینده ظرفیت را برای گروههای مختلف درآمدی و اقتصادی فراهم آوریم تا تعداد بیشتری از علاقمندان عازم عتبات عالیات شوند.

 

وی با اشاره به دیگر برنامه های صورت گرفته برای زائران گفت: امسال برای عتبات نوروزی بیش از ۲۵۰ نفر از مدیران ثابت اعلام آمادگی کردند؛ آشپزخانه ها و انبارها قبل از اعزامها تجهیز شد، حوزه های امداد و اورژانس تقویت شد و تیم های پزشکی را برای این ایام تقویت کردیم و ۱۵۰ پزشک متخصص به تیم های پزشکی ما در عتبات عالیات اضافه شد و حتی در شهر سامرا نیز خدمات پزشکی به زایران ایجاد شد.

 

رییس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: دستگاههای همکار همانند هواپیمایی نیز همکاری لازم را داشتند و تمامی پروازها به غیر از یک مورد بر سر زمان مقرر انجام گرفت؛ در بحث کاروان های زمینی هم برخی اشکالات و خلف وعده ها از سوی شرکت های اتوبوسرانی به دلیل ایام پیک نوروزی صورت گرفت که جایگزینی انجام گرفت و مشکلات نیز رفع شد.

 

رشیدیان در خصوص حذف هزینه های روادید میان ایران عراق نیز اظهار کرد: بعد از سفر رییس جمهوری به عراق و با توجه به مذاکرات صورت گرفته میان دو طرف ، توافقات لازم برای حذف هزینه روادید میان دو کشور صورت گرفت.

 

وی افزود: توافق مذکور صورت گرفته و تفاهم انجام شده است اما با توجه به اینکه طرف عراقی باید آمادگی لازم را برای انجام سازوکار این موضوع انجام می داد ، امیدواریم این مهم تا نیمه فروردین ماه آماده شود ؛ در صورت مهیا شدن شرایط بعد از نیمه فروردین ماه در حدود ۵۰ دلار از هزینه زائران کاهش می یابد و بالطبع با کاهش هزینه ها رونق بیشتری در سفرهای عتبات نیز صورت می گیرد.

رییس سازمان حج و زیارت به سفر اخیر خود به عراق و همچنین بازدید از نقاط مرز زمینی تردد زائران در اواخر اسفند ماه اشاره کرد و گفت: در ماه گذشته سفری به کشور عراق داشتیم و بازدیدی از روند خدمت رسانی به زائران همانند حمل و نقل ، تغذیه، تدارکات، ظرفیت هتلها ، آشپزخانه ها و ...در کشور عراق داشتیم و با شرکت های طرف قرارداد نیز مذاکراتی را انجام دادیم که امیدواریم مشکلات در سال ۹۸ کاهش یابد .

رشیدیان به بازدید از نقاط مرزی در روزهای اواخر اسفند اشاره کرد و افزود: بازدیدی را از مرز مهران که بعد از بسته شدن مرز خسروی یکی از نقاط پر تردد زائران محسوب می‌شود انجام دادیم و با مسوولان اجرایی استان ایلام نیز گفت و گو و دیدارهایی داشتیم و تمهیدات لازم برای خدمات رسانی به این دست از زائران مرزهای زمینی نیز اندیشیده شد؛ بنابراین با توجه به تردد زائران از مرز مهران حسینیه شهدای منا که پیش تر در ایام اربعین فعال بود دوباره فعال شد و روزانه به ۴۰ کاروان خدمات استراحت ، تغذیه، پارکینگ و ... در نقطه تردد مرز مهران ارایه می شود که این خدمات نیز از سوی نیروهای بومی انجام می گیرد و قابل گسترش تا ۶۰ کاروان نیز خواهد بود.

 

وی همچنین بازگشایی مرز خسروی را مهم دانست و تاکید کرد: مرز خسروی به عنوان یکی از بزرگترین پایانه های مرزی کشور است و ضرورت دارد تا برای تردد زائران بازگشایی شود که به همین سبب مذاکراتی را با استاندار کرمانشاه و مسوولان این استان انجام دادیم ؛ ضمنا پیرو مصوبه شورای عالی امنیت ملی در خصوص مرز خسروی ، پیگیری هایی را از طرف عراقی انجام دادیم تا با توجه به تامین امنیت زائران تردد آنها از این مسیر که به بغداد و عتبات نزدیک تر خواهد بود نیز انجام پذیرد.

 

رییس سازمان حج و زیارت اظهار کرد: با توجه به بازدیدی که دو طرف از این پایانه مرزی داشتند مشکل خاصی برای تردد از این مسیر وجود نخواهد داشت و منتظریم تا طرف عراقی بحث امنیت تردد زائران از این مسیر را به سفارت جمهوری اسلامی ایران اعلام کند که در این صورت عبور و مرور زائران از مرز خسروی نیز از سرگرفته می شود.

 

به گفته رشیدیان، امکانات لازم اعم از هتل و ... برای تردد زائران زمینی عتبات از مرز خسروی به صورت کامل مهیا است و در صورت مهیا شدن شرایط ذکر شده اعزام ها از این مرز نیز انجام می گیرد.

 

وی به برنامه ریزی ها و پیگیری های سازمان حج وزیارت برای سهولت تردد زائران مسیر های دور اشاره کرد و افزود: بنا داریم برای سهولت و جلوگیری از خستگی زائرانی که قصد تردد از مسیرهای زمینی را دارند شرایط لازم را به وسیله خط ریلی فراهم آوریم؛ یعنی زائران شهرهای دور دست به وسیله قطار به نقاط مرزی اعزام شوند و از آنجا نیز به وسیله حمل و نقل زمینی به عراق عزیمت کنند که این برنامه باعث کاهش زمان و کمتر شدن خستگی زائران می شود.

 

رییس سازمان حج و زیارت همچنین به تلاش های صورت گرفته برای تردد زائران به وسیله حمل و نقل ریلی اشاره کرد و افزود: یکی از اهداف حجت الاسلام والمسلمین روحانی و دولت یازدهم اتصال مشهد مقدس به نجف اشرف به وسیله خط ریلی بود که البته لازمه این مهم نیز ایجاد راه آهن شلمچه به بصره است که البته مقدمات این کار نیز از سالهای پیش فراهم شده و دست اندرکاران به دنبال این موضوع هستند.

رشیدیان به سفر اخیر رییس جمهوری به عراق اشاره کرد و افزود: در این سفر وزیر راه و شهرسازی کشورمان هم رییس جمهور را همراهی کرد و پیگیری های لازم برای راه اندازی خط ریلی انجام گرفت که امیدواریم با فراهم شدن شرایط و ایجاد امکانات و کیفیت لازم در عراق این مهم نیز انجام پذیرد .

 

وی همچنین به موضوع آزادبرها و مشکلات ایجاد شده از سوی آنها در سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: متاسفانه کاروانهای آزادبر مشکلاتی را برای زائران ایجاد کردند که این موضوع نیز بدلیل عدم رعایت استانداردها از سوی آنان انجام گرفت .

 

رشیدیان افزود: یکی از راهکارها برای جلوگیری از تردد زائران با کاروانهای آزادبر به برنامه های سازمان حج و زیارت بازمی‌گردد که در این خصوص بنا داریم خدمات را بگونه ای ارایه دهیم که هیچ کس از علاقمندان به سفرهای عتبات به کاروانهای آزادبر احساس نیاز نکند و تمامی خواسته ها از طریق سازمان حج و زیارت و شرکت کارگزاران انجام گیرد؛ برنامه ریزی ها و تحول در این حوزه آغاز شده و قصد داریم تا موضوع عتبات عالیات را ارتقا دهیم که امیدواریم در سال ۹۸ خدمات بهتر و بیشتری را داشته باشیم.

 

رییس سازمان حج وزیارت به موضوع از سرگیری اعزام ها به سوریه نیز اشاره کرد و گفت: در سفر اخیری که به سوریه داشتیم بازدید لازم از هتلها و شرکت های حمل و نقل انجام گرفت و ظرفیت های امنیتی و شرایط آرامش زائران را بررسی کردیم و حتی آمادگی لازم برای اعزامها وجود داشت اما با توجه به اینکه هتل ها و امکانات خدمت رسانی باید تجهیز می شد این مهم بزودی از سرگرفته خواهد شد.

 

رشیدیان تصریح کرد: انشاالله بعد از ایام حج تمتع نیز سفرهای عمره را با شیب ملایم آغاز خواهیم کرد.

امتیاز به خبر :

آرشیو اخبار