رئیس سازمان حج و زیارت گفت: با توجه به تعطیلی سفارتخانه و کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در عربستان، طبق توافق صورت گرفته مقرر شد که هیات ۱۰ نفره کنسولی برای پیگیری موضوعات مربوطه زائران در ایام حج در عربستان حضور یابند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ علی رضا رشیدیان ،امروز در همایش آموزشی – توجیهی منطقه هفت کشور در استان همدان اظهار کرد: حج تمتع عملیات نسبتاً سنگینی است که با توجه به این امر از مدتها قبل ، تمامی برنامه ریزی ها از سوی دست اندرکاران امر برای حجاج کشورمان تدبیر و تدارک شده است.
وی با بیان اینکه امسال 86 هزار و 550 نفر از زائران و کارگزاران حج به سرزمین وحی می روند، گفت: امیدواریم با تمهیداتی که فراهم شده است حج امسال نیز با موفقیت صورت گیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت به موضوع مذاکرات حج تمتع امسال اشاره کرد و گفت: هر چند روابط سیاسی بين جمهوري اسلامي ایران و عربستان قطع می باشد، اما از دو سال قبل ما برای خدمت رسانی به زائران موضوع حج را از مناسبات سیاسی جدا کرده ایم ؛ چنانكه در مذاکرات حج 98 که به عربستان سفر کردیم، فضای مذاکرات بسیار مناسب بود و تفاهمات خوبي در اين حوزه انجام شد.
رشیدیان بیان کرد: تفاهمات خوبی برای حج تمتع با طرف سعودی صورت گرفت که در این راستا بر روی مباحثی چون راه اندازی دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان، برگزاری مراسم مناسبتی و ادعیه و افزایش تعداد زائران از 81 هزار نفر به 84 هزار نفر تفاهم شد.
وی ادامه داد : اجاره تمامی هتلهای محل اسکان زائران انجام گرفته و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد؛ اجاره و انعقاد به موقع قرارد اسکان موجب شد تا صرفه جویی و کاهش هزینه های هشت درصدی در این حوزه صورت گیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تامین مسکن در مدینه منوره با محدودیت هایی مواجه بوده ، افزود: به علت محدودیتهای ناشی از تخریب هتلها در مدینه منوره که طی چند سال اخیر انجام گرفته، مدت اقامت در این شهر برای کاروانهای مدینه قبل پنج شب و شش روز و مدینه بعد چهار شب و پنج روز تعیین شده است؛ البته این محدودیت در مکه مکرمه وجود ندارد و کیفیت هتلها هم بالاتر از مدینه منوره خواهد بود.
رشیدیان با اشاره به اهمیت تدارکات و تغذیه برای زائران کشورمان اظهار کرد: در خصوص تغذیه و تدارکات نیز اقدامات لازم انجام گرفته و قراردادهای مربوطه با شرکتهای تدارکاتی منعقد شده است.
وی با بیان اینکه غذای زائران ایرانی در آشپزخانه های مجهز طبخ می شود، گفت: به غیر از آشپزخانه های ذکر شده حدود سه هتل نیز دارای آشپزخانه های خودپخت هستند.
وی با اشاره به اوج گرمای هوا در موسم حج امسال گفت: حج تمتع امسال نیز به دلیل متقارن شدن با مرداد ماه جزو گرمترین ایام محسوب می شود بنابراین باید تمهیدات لازم به ویژه در موضوع پیش بینی غذای مناسب و توصیه های لازم برای جلوگیری از گرمازدگی صورت گیرد؛ البته کارشناسان سازمان حج و زیارت نیز برنامه ریزی های لازم را در این رابطه انجام داده اند.
به گفته رشیدیان با توجه به اینکه میانگین سن زائران 56 سال است و بیش از نیمی از آنها را بانوان تشکیل می دهند باید مسئله تغذیه و تردد به ویژه در این فصل از سال مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: مدیران کاروانها و مجموعه ها باید نسبت به برخی محدودیتها به ویژه محدودیت جا در محدوده منا و عرفات توضیحات و توجیه لازم را به زائران ارائه دهند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین در زمینه بهداشت و درمان حجاج در طی موسم حج تمتع اظهار کرد: داروها و تجهیزات پزشکی لازم بارگیری و ارسال شده که در روزهای آتی به کشور عربستان می رسد و درمانگاههای مراکز درمانی پیش از حضور زائران مهیا خواهد شد.
وی همچنین در خصوص خدمات اینترنتی به حجاج و تهیه نرم افزار زائریار گفت: برنامه اینترنتی زائریار علاوه بر کمک به برقراری ارتباط راحتتر زائران با خانواده و اقوام داخل کشور به آنان در زمینه یافتن محلهای مورد نیاز در موسم حج یاری خواهد رساند؛ برنامه زائریار در راستای رسیدن به حج هوشمند و مدیریت هوشمند حج و بهره گیری از خدمات IT خواهد بود.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اهمیت موضوعات فرهنگی در موسم حج افزود: تمامی تلاش ما برای تسهیل در امور حجاج و بهره گیری آنها از موضوعات معنوی و فرهنگی است..